Iswari Rýžový 80% Protein BIO

Iswari Rýžový 80% Protein BIO

Iswari rýžový protein obsahuje BCAA aminokyseliny (čili s rozvětveným řetězcem), mezi něž patří valin, leucin a izoleucin.

Dostupnost:
Skladem(2 ks)
Poslední aktualizace v 15:16
Značka:
Iswari
Koncentrace:
Sypká
Balení:
250 g
Běžná cena: 239 Kč Akční cena: 216 Kč
Množství: ks

Popis

Iswari rýžový protein obsahuje BCAA aminokyseliny (čili s rozvětveným řetězcem), mezi něž patří valin, leucin a izoleucin. Na rozdíl od ostatních aminokyselin, které jsou metabolizovány v játrech, jsou tyto zpracovávány přímo ve svalech a podílí se tak významně na stavbě svalové tkáně. Ve srovnání s hrachovým proteinem jich ale obsahuje méně. Je velmi bohatý na methionin, což je esenciální aminokyselina, která se vyskytuje velmi omezeně v luštěninách. Pokud ty jsou pro nás hlavním zdrojem bílkovin, tak právě rýžový protein je ideální doplňkovou potravinou. Rýžový protein je rovněž velmi bohatý na aminokyselinu fenylalanin, která je u dospělých lidí důležitá pro přenos nervových vzruchů, čímž zlepšuje paměť, odolnost vůči stresu a duševní výkonnost. U dětí je fenylalanin metabolizován odlišně a podílí se zejména na stavbě svalové hmoty. Obsahuje všechny esenciální aminokyseliny.

Výživové údaje ve 100 g výrobku:

Energetická hodnota  1614 kJ / 384 kcal 
Tuky  3,5 g (z toho nasycené mastné kyseliny 1,93 g)
Sacharidy < 0,5 g (z toho cukry 0 g)
Bílkoviny  > 80 g (* 187,5 %) 
Sůl  236 mg 
Vláknina  3,9 g 

 

*RHP -Referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8400 kJ/2000 kcal). 

 

Obsah esenciálních aminokyselin:

 

Valin 4,72 g
Leucin  6,84 g 
Isoleucin  3,61 g
Fenylalanin  4,58 g 
Tryptofan  1,10 g 
Lysin  2,58 g 
Methionin  2,40 g
Threonin  2,96 g 

 

Složení: bio 80% rýžový protein

 

Dávkování: max. 2 polévkové lžíce denně (tj. cca 30 g). Není určeno pro děti do 3 let. Přidejte do koktejlů, ovocných nebo zeleninových šťáv, smoothies, zmrzliny, apod.
 

BV* – 83, PDCAAS** – 0.47
* Biological value (stravitelnost, rozmezí 0 až 100 - čím vyšší je hodnota, tím je protein stravitelnější).
** Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score (stravitelnost zohledňující obsah jednotlivých aminokyselin, rozmezí 0 až 1 - čím vyšší je hodnota, tím je protein stravitelnější).





Diskuze

Přidat otázku Skrýt formulář

Vložte svoji otázku

* Povinná pole

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.